Nők munkaerő piaci szerepének erősítése - Nő-Köz-Pont létrehozása

Pályázó neve "Életminőség" Segélyező Felvilágosító és Megelőző Alapítvány
Projekt címe Nők munkaerő piaci szerepének erősítése - Nő-Köz-Pont létrehozása
Projekt azonosító száma EFOP-1.2.9-17-2017-00099
Támogatás összege (Ft) 199 985 724
Összköltség (Ft) 199 985 724
A projekt megvalósításának kezdete 2018.03.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje 2021.02.28.
A megvalósítás fő helyszíne 4066 Tiszacsege, Fő utca 82.

Az „Életminőség” Alapítvány és a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány korábban megvalósított képzési-, foglalkoztatási-, komplex munkaerő-piaci projektjeinek tapasztalataira építve szeretné megvalósítani az EFOP-1.2.9-17 pályázati kiírásra benyújtott projektjét.

A projekt 3 járásra terjed ki: a Balmazújvárosi, Hajdúböszörményi és a Hajdúnánási járás lakóit célozza meg. Fő helyszíne Tiszacsege és a környező települések. Az „Életminőség” Alapítvány telephellyel, Oktató és Közösségfejlesztő házzal rendelkezik Tiszacsegén.

A projektbe 512 fő - ebből 200 fő hátrányos helyzetű elsősorban - nőt vonunk be. Számukra 5 féle, egyenként 18 órás képzést valósítunk meg. A felnőttképzés megfelelő színvonalát és dokumentálását felnőttképzési munkatársunk, andragógus munkája segíti. Hogy ki melyik képzési programban vesz részt, egyéni szükségletfelméréssel határozzuk meg.

500 fő nő számára segítő szolgáltatásokat nyújtunk a kialakított Nő-Köz-Pont keretein belül. Ehhez pszichológiai, jogi szakértő segítségét is igénybe vesszük, de elsősorban a Nő-Köz-Pont-ban dolgozó munkatársaink – mentálhigiénés munkatárs, szociális munkatárs, munkaerő-piaci munkatárs, személyzeti és pályaválasztási munkatárs - napi szintű jelenlétére, szakértelmére számítunk.

Kommunikációs, szemléletformáló programok keretében 1000 fő bevonását tervezzük. Ezt saját teljesítés keretén belül 3 fő alkalmazottal – konferencia és rendezvényszervező, marketing és PR ügyintéző, szociális munkatárs – szeretnénk megvalósítani. Ehhez plakátokkal, szórólapokkal tájékoztatjuk a lakosságot.

Kiadvány készítését tervezzük, melyben a projekt bemutatásán túl, átfogó képet szeretnénk nyújtani az atipikus foglalkoztatási formákról. A konzorcium tagjai a projekt teljes időtartamában honlapot üzemeltetnek, melyeken napi szintű információk lesznek elérhetők a projekt megvalósulásával, a Nő-Köz-Pont működésével, munkaerő-piaci tudnivalókkal kapcsolatosan.

A célcsoport számára a képzés, felkészítés, segítő szolgáltatás nyújtása mellett – hátrányos helyzetükre való tekintettel – a képzések, rendezvények idejére motivációs díjat és meleg étkezést biztosítunk, valamint egyéni segítők állnak rendelkezésre gyermekfelügyelet és egyéb háztartást segítő tevékenység biztosításával.

A Nő-Köz-Pont a tiszacsegei oktatóházban kerül kialakításra 7 fő munkavállaló foglalkoztatásával. Számukra, valamint a célcsoport tevékenységekhez irodabútorok és számítástechnikai eszközök beszerzését tervezzük. A Nő-Köz-Pont napi szintű működését a központ vezetője, a projekt szakmai színvonalát a szakmai vezető biztosítja. A projekt eredményes megvalósulásáért a tapasztalt pénzügyi vezető és projektmenedzser felel, biztosított lesz a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság, a projekt végén pedig a kötelező könyvvizsgálat.